Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Biblio Library
Omslagsbild för Colditz
Isbn: 978-91-8050-156-9
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: december 2022
Uppläsare: Christoffer Svensson
Length: 14 timmar 21 minuter

Ljudbok

Colditz

På toppen av en kulle i den lilla staden Colditz några mil utanför Leipzig reser sig en medeltida borg. Under andra världskriget utgjorde den Nazitysklands fängelse för särskilt fientliga och rymningsbenägna krigsfångar. Innanför dess murar satt en brokig skara brittiska och amerikanska officerare och smidde planer för hur de skulle kunna ta sig därifrån.

Det är historien om dessa män som den bästsäljande författaren Ben Macintyre berättar. Hans enastående talang för att lyfta fram spänning och dramatik ur historiska skeenden har läsarna tidigare mött i Spion och förrädare och Agent Sonya. Med ett digert källmaterial som grund presenterar Macintyre hittills okända delar av historien om Colditz och skildrar det ena förbluffande uppfinningsrika flyktförsöket efter det andra.

I persongalleriet ingår exempelvis den hungerstrejkande läkaren Birendranath Mazumdar, USA:s äldste fallskärmsjägare Florimond Duke samt den brittiske uppfinnaren Christopher Clayton Hutton.

Vi får en bild av livet i borgen, där fångarna byggde upp ett slags mikrosamhälle, med hierarkier och hemliga allianser, hjältar och förrädare. Här berörs teman som människans vägran att låta sig kuvas men också klasskamp, snobberi, homosexualitet, ensamhet, galenskap och fars.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone