Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Biblio Library
Omslagsbild för Beroende – en bok om missbruk och vad det gör med oss och dem vi älskar
Isbn: 978-91-9876-451-2
Förlag: The Book Affair
Kategori:
Memoarer & Biografier Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: december 2022
Uppläsare: Nemo Hedén
Length: 10 timmar 22 minuter

Ljudbok

Beroende – en bok om missbruk och vad det gör med oss och dem vi älskar

Poddprofilen Nemo Hedén har skrivit den viktiga boken Beroende om sin väg ut ur missbruket. Beroendesjukdomen är en av våra stora dödliga folksjukdomar. Men trots att var tionde svensk är drabbad pratar vi nästan inte om den. Poddprofilen Nemo Hedén har gjort till sin livsuppgift att ändra på den saken.

'Jag har skrivit boken som jag själv hade behövt läsa när jag var fast i beroendets mörka klor. När jag kände mig ensammast och räddast i hela världen. Men boken är lika mycket för alla anhöriga. De får lida så otroligt mycket, trots att de är helt oskyldiga', skriver Nemo i förordet.

Beroende är en djupt personlig bok med syftet att försöka hjälpa och inspirera människor. Med utgångspunkt i sin egen historia vill Nemo avliva alla missförstånd och fördomar som finns kring sjukdomen.

Boken är tematiskt upplagd och författaren berättar lyhört och kunnigt om alla aspekter av problematiken. När är man i riskzonen? Hur hindrar man ett återfall? Vad innebär tolvstegsrörelsen? Vad är skillnaden på nykterhet och tillfrisknande? Hur ska man agera som anhörig? Och kanske viktigast, hur förlåter man sig själv och försonas med sin historia?

Nemo tar inte bara upp sitt eget drogberoende, utan även spel-, socker-, sex- och relationsmissbruk. Inte sällan visar det sig att det är samma bakomliggande mekanismer. Boken innehåller även ett antal intervjuer med några av Sveriges mest erfarna experter på området.

Nemo Hedén driver till vardags två framgångsrika podcasts, En beroendepodd och intervjupodden Nemo möter en vän , och är en flitigt anlitad föreläsare. Han lever som nykter och drogfri sedan över sju år tillbaka. Självbiografin Ingen kom ut 2018.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone