Jump to content
The library informs: Välkommen till Biblio Library
Cover for Drakarnas land - Rubinmyntet
Isbn: 978-91-8960-576-3
Publisher: Vibery Audiobooks
Category:
Children's books 9-12 years Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: April 2022
Narrator: Frederik Zäll
Length: 2 hours 6 minutes

Audiobook

Drakarnas land - Rubinmyntet

Sisten i är ett ruttet ägg! Pax och Bianca springer ut på den knarriga, gamla träbryggan. Först ett snabbt dopp, sedan en kall glass är planen. Men i samma sekund som de dyker ned i det ljumma vattnet vänds världen upp och ner. En fjorton meter lång havsdrake fångar dem i sin käft och släpper av dem i Drakarnas land, där den stora tigerdraken Salama väntar på dem. Det visar sig att tigerdrakarna är livrädda för den onda draken Giza, som snart kommer att härska i landet om ingen kan stoppa honom. Plötsligt pekar Salama på det lilla rubinmyntet som hänger i ett lädersnöre runt Pax hals, och med ens minns Pax en mening som hans farfar Edvind ofta upprepade i sina sagor om drakarna: "Det är bara den som har rubinmyntet som kan bryta Gizas förtrollning. Den som har rubinmyntet är drakriddare". 

Pax och Blanca är de nya drakriddarna, och med list och magi tar det sig allt djupare in i Gizas mörka värld för att utmana ondskan. 

Rubinmyntet är första delen i en trilogi om Drakarnas land. Frederik Zäll har varit programledare för SVT:s barnprogram Överraskningen och är gitarrist i bandet Eskobar. Han bloggar i tidningen "Allt om mat" och har gett ut ett antal kokböcker. Rubinmyntet är hans debut som barnboksförfattare.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone