Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Biblio Library
Omslagsbild för Om Rödgula vägar av Kerstin Söderholm
Isbn: 978-91-8938-969-4
Förlag: Nirstedt/litteratur
Kategori:
Litteraturvetenskap
Tillgänglig sedan: mars 2022

E-bok

Om Rödgula vägar av Kerstin Söderholm

Nyskrivet förord av författaren och litteraturvetaren Tatjana Brandt till Rödgula vägar av Kerstin Söderholm.

Om Rödgula vägar:

Rödgula vägar från 1928 är en dold höjdpunkt i den svenska och finlandssvenska modernismen, tämligen okänd även i Finland. Kerstin Söderholms författarskap lyfts nu ur glömskan, inte bara genom denna utgivning, utan också i samband med att hennes märkliga dagböcker publiceras på annat håll. Tatjana Brandt skriver ett upprymt och uppskattande förord för utgåvan i N/L:s poesibibliotek:

"I Rödgula vägar möter läsaren ett diktjag med ett genomsläppligt och tunt membran mellan sitt själsliv och världen utanför. Naturen flyter in i jaget och jaget placerar sina djupast egna känslor i naturen. Eller långt ute i rymden, bland moln och stjärnor ( ... ) Rödgula vägar är inte en omfångsrik samling med sina tre sviter och 29 dikter. Men den är ett äventyr! Vild, originell och bångstyrig. Och med en sinnlighet som gäckar läsaren genom att ständigt dyka upp där man minst förväntar sig att finna den.”

Kerstin Söderholm föddes 1897 i Helsingfors och dog för egen hand 1943.

N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Tiotalet böcker om året planeras, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone