Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Biblio Library
Omslagsbild för Enklav
Isbn: 978-91-8023-566-2
Förlag: Modernista
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: mars 2022
Uppläsare: Kristina Leon
Length: 8 timmar 31 minuter

Ljudbok

Enklav

Första boken i Razorland-trilogin

»Redan trettio sidor in är det enda jag kan tänka: Varför har jag inte läst den här tidigare!?« Bokpandan

»Jag älskar det! Enklav är en av de bästa dystopierna jag läst på länge och jag längtar redan efter nästa bok.« Bokhuset


New York ligger i ruiner. Större delen av invånarna utplånades för länge sedan av pesten. En del av de överlevande sökte sig ner under jord och här lever de kvar i olika enklaver. Men i tunnlarna utanför deras befästningar lurar fasansfulla varelser i mörkret – missfoster som livnär sig på människokött. Sällan får någon i enklaven uppleva sin tjugoårsdag.
När Spadertvå fyller femton genomgår hon blodsriten som förvandlar henne till jägarinna. Hon paras ihop med Tålig, en jägare i hennes egen ålder som bodde ovan jord när han var liten. Snart upptäcker de att den närmaste enklaven helt har utplånats av missfostren, men de äldste vägrar att tro på dem. I stället förvisas Spadertvå och Tålig från enklaven för all framtid och tvingas söka sig ovan jord.
Nu måste flickan som fötts i mörkret överleva i dagsljuset – vägledd av Tåligs vaga minnen av en stad som nu endast befolkas av några få farliga gäng. Deras enda chans att överleva är att söka sig norrut, till en trakt Tåligs far en gång brukade berätta om, en paradisisk plats där människor kunde leva i fred. Existerar den verkligen? Och kommer i så fall deras mod och jägarskicklighet räcka till för att besegra alla faror på vägen?
Enklav är en rafflande berättelse om två unga människor i en apokalyptisk värld, som ställs inför faror – och känslor – de aldrig tidigare upplevt.

ANN AGUIRRE är en amerikansk ungdomsboksförfattare vars Razorland-trilogi har blivit en internationell storsäljare. Enklav är den första boken i trilogin. Ann Aguirre är bosatt i Mexiko.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone