Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Biblio Library
Omslagsbild för Utsatt för brott? Se till att kvalitetssäkra ditt polisärende DEL 2  FÖR FÖRETAGARE
Isbn: 978-91-8922-398-1
Förlag: Bookea
Kategori:
Juridik
Tillgänglig sedan: april 2021

E-bok

Utsatt för brott? Se till att kvalitetssäkra ditt polisärende DEL 2 FÖR FÖRETAGARE

Vet du som företagare hur du gör en polisanmälan på bästa sätt? Eller vad du kan göra om ditt polisärende direktavskrivs eller läggs ned? Den här boken ger svar på de här frågorna - och på många fler. Författaren, som har bakgrund som bland annat åklagare, delar i boken med sig av sina kunskaper om förundersökningsreglerna och ger konkreta verktyg till alla som inte vet hur en förundersökning fungerar. I boken varvas genomgångar av rapporter och statistik med handfasta råd om hur du som företagare och brottsutsatt kan bli mer aktiv i att värna om din egen rättssäkerhet. För att nå ut till så många som möjligt har författaren även låtit översätta vissa delar av boken till engelska, somaliska, arabiska, persiska och kurdiska (sorani).    

 

BROTTSLIGHETEN OCH OTRYGGHETEN FINNS STÄNDIGT NÄRVARANDE I SAMHÄLLET I DAG - VARE SIG VI VILL ELLER INTE. Många drabbas av brott. Många polisanmäler att de utsatts. Men så visar statistiken att många av de till Polisen anmälda brotten direktavskrivs eller läggs ned.  

Det blir då extra viktigt att du som företagare och brottsutsatt vet om dina rättigheter i samband med att du polisanmäler ett brott. Så att du kan värna om din rättssäkerhet i ditt ärende. Så att du kan agera aktivt, konstruktivt och med kunskap - och därmed kvalitetssäkra hanteringen av det. 

 

Den här boken ger bland annat svar på frågorna om hur du gör en så bra polisanmälan som möjligt och vad du kan göra om ditt företags polisärende direktavskrivs eller läggs ned. Författaren, som har bakgrund som bland annat åklagare, delar i boken med sig av sina kunskaper om förundersökningsreglerna och ger konkreta verktyg till alla som inte vet hur en förundersökning fungerar. I boken varvas genomgång av rapporter och statistik med handfasta råd om hur du som enskild och brottsutsatt kan bli mer aktiv i att värna om din egen rättssäkerhet. Syftet och målet med boken är att du som läsare ska känna dig mer trygg i vad som gäller rent juridiskt om/när du och/eller ditt företag blir utsatt för ett brott. Att du efter att ha läst den vet vad du själv kan göra för att förbättra kvaliteten i hanteringen av ditt polisärende och vad du har för rättigheter i samband med det. Att du som företagare kan kvalitetssäkra ditt polisärende, helt enkelt. För att nå ut till så många som möjligt har författaren även låtit översätta vissa delar av boken till engelska, somaliska, arabiska, persiska och kurdiska (sorani).    

 

Marie Wallin är jurist och grundare av Rätt Nu AB, där hon nu arbetar. Hon har tidigare arbetat både som åklagare i Stockholm och som adjunkt i juridik vid Stockholms universitet och vid Polishögskolan. Hon har även varit anlitad som specialist av Brottsförebyggande rådet (Brå) och varit anställd inom Polismyndigheten under flera år - bland annat vid Nationellt Bedrägericenter och som anlitad sakkunnig åt Polismyndighetens internrevision.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone