Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Biblio Library
Omslagsbild för Egyptiernas hemligheter
Isbn: 978-87-2638-263-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: mars 2020
Uppläsare: Pascal Wibe
Length: 4 timmar 12 minuter

Ljudbok

Egyptiernas hemligheter

Guden för kaos och oreda, Seth, slet av avundsjuka liket av sin bror Osiris i 14 bitar och spred ut dem över hela Egypten. Gudinnan Isis samlade ihop bitarna, balsamerade liket och rullade in det i linne. Enligt egyptisk mytologi skapade hon därmed världens första mumie.

Seden med att balsamera de döda, så att kroppen bevarades för nästa liv var utbredd i det gamla Egypten, och mumierna av både människor och djur har i alla tider fascinerat eftervärlden. I perioder har pulveriserad mumie till och med använts som medicin mot alla upptänkliga åkommor. De fattiga egyptiernas mumier begravdes i ökensanden, medan faraonernas mumier lades i praktfulla sarkofager långt inne i gigantiska pyramider. Trots att de gamla egyptierna lämnade efter sig mängder av texter skrivna med hieroglyfer är det en gåta hur de odödliga monumenten byggdes. Säkert är dock att de uppfördes av en civilisation som var stark nog att blomstra i mer än 3000 år.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone