Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Biblio Library
Omslagsbild för Friherrens testamente
Isbn: 978-87-2714-334-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2024

E-bok

Friherrens testamente

En rysande deckare där myter går igen och sätter skräck i Vaxholm.

En stormig höstkväll överraskas en kvinna av en hotfull man i mörk slängkappa på det ödsliga Bogesundslandet. Är det ett skämt eller är det en lieman som lurar i skogarna? Är det kanske den mytomspunne friherre von Hök, adelsmannen som begick självmord hundra år tidigare, som går igen?

Den lilla stadens invånare är häpna och kan inte sluta prata om den mystiske mannen. Drygt en vecka senare, samma kväll som golfklubbens årliga fest, hittas en man brutalt mördad i skogen. Lisa Strömberg, som själv var en av festdeltagarna, tror sig ha sett en skymt av en svart slängkappa skyndande under festkvällen. Är det den mystiske liemannen från skogen som nu skridit till verket? Och vem är i så fall mördaren under den mörka kappan? Det blir upp till Lisa att ta sig an det fasansfulla mysteriet.

Mikaela Lodén är arkeolog och författare. "Friherrens testamente" är hennes första skönlitterära bok. Karaktärerna och handlingen är påhittade, men platserna finns i verkligheten. Mikaela är uppväxt och bor i Vaxholm. Hon arbetar som guide på Bogesunds slott och har sedan barndomen hört åtskilliga berättelser liemannen som härjade i Vaxholm.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone